Jos on yksi asia, joka pystyy tuomaan ihmiset yhteen ympäri maailmaa, se on rakkaus autoihin ja tämä kulminoituu miljoonien ihmisten kerääntyessä autoalan suurimpiin tapahtumiin, eli autonäyttelyihin. Näitä vuosittain ympäri maailmaa järjestettäviä tapahtumia käytetään sekä mainostamaan valmistajien uutuuksia, että kokeilemaan erilaisia ideoita sekä konsepteja, jotta voidaan selvittää kuluttajien mielipiteet asiasta. Tiivistettynä suurimmat autonäyttelyt toimivat tietynlaisina mainostuspaikkoina, tai lehdistötilaisuuksina. Tietenkin on myös olemassa hyvin paljon maanläheisempiä näyttelyitä, joissa autoalan yritykset ja ala ylipäätään pääsee tekemään henkilökohtaista tuttavuutta asiakkaiden kanssa ja kehittämään uusia ideoita palautteen mukaan, mutta suurimman näyttelyt ovat ehdottomasti mainostamista varten.

Autonäyttelyitä on maailmalla satoja, tai jopa tuhansia ja niitä järjestetään joka vuosi, eri maailmankolkissa. Osa näistä on valtavia, miljoonia ihmisiä kerääviä tapahtumia, kun taas toisiin saapuu vain muutama sata henkilöä. Kaikilla niillä on kuitenkin oma arvonsa ja ne antavat ihmisille tilaisuuden tutustua suosimiinsa malleihin tai tutkia uusia mahdollisuuksia.

Maailman suurin autonäyttely – Frankfurt Inernationale Automobil

Ehdottomasti suurin autonäyttely on Frankfurtissa järjestettävä Frankfurt Inernationale Automobil-Ausstellung, eli FIAA. Tämä tapahtuma kerää isoimman kävijämäärän ja tarjoaa vierailijoille suurimmat puitteet tutustua erilaisiin autoihin ja sen takia se onkin saanut maailman suurimman autonäyttelyn tittelin. Tätä herkkua ei kuitenkaan pääse koska tahansa ihailemaan, sillä se järjestetään vain joka toinen vuosi, aina parittoman vuoden kolmanneksella. Tapahtumalla on hyvin pitkät juuret, sillä se on saanut alkunsa 1800 -luvun loppupuolella. Siihen kuuluu nykyään yli 10 näyttelyhallia, joista jokainen on vähintään 10 minuutin kävelymatkan mittainen. Näyttelyn järjestäjät vaihtavat myös vuosittain jokaisen hallin teemaa, jolloin vakituiset kävijät pääsevät aina ihailemaan dramaattista uutta näkyä. Parasta teknologiaa hyödyntävät esityslavat ja dynaaminen valotus tuo autonvalmistajille täydelliset olosuhteet, joissa uusia malleja on helppo esitellä ja markkinoida.

Näyttelystä on myös olemassa pienempi versio, joka järjestetään parillisina vuosina, mutta se on tarkoitettu ainoastaan kaupallisille kulkuvälineille, eikä saa yhtä suurta suosiota, kuin perinteinen versio.

Maailman toisiksi suurin auto näyttely – Paris Mondial de l’Automobile

Toisiksi suurin automaailman näyttelyistä järjestetään joka vuosi Ranskassa, loppukesästä tai alkusyksystä. aikaisemmalta nimeltään Salon International de l’Automobile and Cycle on ollut suosittu jo useita kymmeniä vuosia ja nykyisen nimensä se sai 1980 – luvun loppupuolella. Tapahtuma saa toiseksi suurimman näyttelyn arvon kävijämääränsä, tuote-esittelyjen määrän ja innovaatioiden perusteella. Lähes joka vuosi hallien ovista tulvii reilusti yli miljoona kävijää, jotka kuluttavat tunteja Pariisin Expo Hall tapahtuma keskusta tutkien. Tarjolla on runsaasti eri valmistajien autoja ja tämä jos mikä tekee jokaisen kävijän tyytyväiseksi.

Maailman kolmanneksi suurin auto näyttely – North American International Auto Show

Kolmanneksi suurimman auto näyttelyn tittelin saa North American International Auto Show, joka tunnetaan myös Detroit Auto Show nimellä. Näyttely on koko Yhdysvaltojen päänäyttely sekä rekoille, että autoille ja se vietetään vuosittain tammikuun puolessa välissä. Koko spektaakkeli jaetaan viikon ajalle, niin että yhtenä päivänä se on avoin ainoastaan medialle, toisena alan ammattilaisille, kolmantena vain hyväntekeväisyyteen lahjoittaville ja tietenkin viimeiseksi muutaman päivän aivan kaikelle kansalle. Hyväntekeväisyyspäivän liput maksavat useita satoja dollareita ja kaikki tuotto lahjoitetaan tietyille kohteille. Kokonaisuudessaan se kerää lähemmäs 8 miljoonaa dollaria lahjoitettavaksi, noin 20 000 vierailijan voimin. Kun ovet avautuvat myös yleisölle, saapuu paikalle melkein miljoona ihmistä keräten 500 miljoonan vuositulot.