Upea autonäyttely ulkomailla lähenee, mutta tilisi saldo lähestyy pakkaslukemia. Tällaista tilaisuutta ei tule toista, mutta sinulla ei ole juuri nyt varaa ostaa lippuja näyttelyyn. Kuulostaako tutulta? Jos kuulostaa, tiesitkö, että on mahdollista hakea kilpailutettua lainaa unelmien autonäyttelyä varten? Lainan kilpailuttamista ei kuitenkaan kannata missään tapauksessa jättää väliin, jotta lainan saa parhain mahdollisin ehdoin. Kuinka siis hakea kilpailutettua lainaa unelmien autonäyttelyä varten mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti? Lue tähän artikkeliin kootut vinkkimme ja tee unelmien autonäyttelyvierailusta totta!

Mistä voin hakea lainaa autonäyttelyvierailua varten?

Ensimmäinen vinkkimme on: Hae lainaa Rahalaitokselta kilpailutettuna! Rahalaitoksen kautta lainan hakeminen ja kilpailuttaminen onnistuvat todella nopeasti, joten et hukkaa aikaa. Samalla säästät rahaa saadessasi lainallesi mahdollisimman hyvät ehdot kilpailuttamalla. Voit hakea Rahalaitoksen kautta niinkin pientä lainaa kuin 500 euroa. Laske kuitenkin tarkkaan, riittääkö tämä summa unelmien autonäyttelyreissun toteuttamiseen vai tarvitsisitko sittenkin hieman enemmän lainaa, esimerkiksi 1 000 euroa. Kun olet päättänyt autonäyttelyreissua varten tarvitsemasi lainan suuruuden, valitse tämän jälkeen Rahalaitoksen lainahakemuksesta toivomasi laina-aika. Näin pientä lainaa ei kannata venyttää kovin pitkäksi, sillä mitä pidempi laina-aika on, sitä korkeammat ovat myös lainan kokonaiskustannukset, kuten korot. Lyhyin mahdollinen laina-aika Rahalaitoksella on yksi vuosi.

Hyödynnä Rahalaitoksen lainalaskuria

Toinen vinkkimme on: Hyödynnä Rahalaitoksen lainalaskuria! Laskuri on hyvä työkalu, joka auttaa sinua arvioimaan tulevan lainasi kuukausierää. Samalla voit arvioida, kuinka tulet jatkossa selviytymään tämän kuukausierän takaisinmaksusta. Tässä vaiheessa kannattaa olla itselleen rehellinen, sillä ei ole kenenkään etu, että ylivelkaannut tai joudut taloudellisiin vaikeuksiin tavoitellessasi unelmiasi.

Jos valitsit lainasi suuruudeksi 500 euroa ja laina-ajaksesi yhden vuoden, laskee Rahalaitoksen laskuri lainasi arvioiduksi kuukausieräksi 44 euroa. Jos taas laskit, että tarvitset lainaa 1 000 euroa ja valitsit laina-ajaksesi yhden vuoden, laskee laskuri arvioiduksi lainasi kuukausieräksi 88 euroa. Kuten huomaat, laskuri on näppärä työkalu, joka auttaa sinua arvioimaan tulevan lainasi kuukausierää ja sitä, kuinka hyvin pystyt suoriutumaan valitsemastasi lainasta valitsemanasi laina-aikana. Jos yhden vuoden laina-aika tuntuu liian tiukalta, kokeile vaihtaa laina-ajaksi esimerkiksi kaksi vuotta ja näet, kuinka laina-ajan venyttäminen vuodella vaikuttaa lainasi arvioituun kuukausierään. Jos 1 000 euron lainalle valitsee laina-ajaksi kaksi vuotta, on lainan arvioitu kuukausierä laskurin mukaan 46 euroa. 500 euron lainalle kahden vuoden laina-aika tarjoaa lainan arvioiduksi kuukausieräksi puolestaan 23 euroa.

Kun olet tyytyväinen hakemukseesi merkitsemääsi lainan suuruuteen sekä laina-aikaan, on aika täyttää hakemukseen yleistietosi sekä rastittaa soveltuvat suostumukset. Tämän jälkeen voit vahvistaa kilpailuttavasi lainat Rahalaitoksen kautta klikkaamalla vihreää Kilpailuta lainat -nappia. Tässä vaiheessa voit jäädä rauhassa odottelemaan sinulle räätälöityjä lainatarjouksia.

Tee harkittuja päätöksiä

Kolmas vinkkimme on: Tee harkittuja päätöksiä! Kun saat Rahalaitokselta lainatarjouksia, vedä syvään henkeä ja vertaile niitä kaikessa rauhassa. Älä anna autonäyttelykuumeen sumentaa arvostelukykyäsi, vaan vertaa kylmän viileästi saamiesi lainatarjousten ehtoja ja valitse päältä paras mahdollinen lainatarjous. Sinulla on vielä tässä vaiheessa oikeus myös kieltäytyä lainan ottamisesta Rahalaitoksen kautta, sillä lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua valitsemaan yhtäkään saamistasi lainatarjouksista. Tämä alentaakin hakemuksen lähettämisen kynnystä, sillä voit rauhassa kokeilla, millaisia lainatarjouksia Rahalaitos pystyisi tarjoamaan juuri sinulle.