Joka vuosi Helsingissä järjestetään suuri autonäyttely American Car show. Muillakin paikkakunnilla järjestetään samalla nimellä kulkevia tapahtumia, mutta Helsingin tapahtuma on näistä suurin ja pitkäikäisin. Näyttely järjestetään tänä vuonna huhtikuun 19.–21. päivä ja näytillä on mitä upeimpia autoja. American Car show on alun perin keskittynyt vanhoihin jenkkiautoihin, mutta vuosien saatossa skaala on laajentunut melko paljon. Nykyisin näyttelyssä löytyy paljon muitakin kategorioita, kuten esimerkiksi autohifiä sekä uudempia urheiluautoja. Mitä näyttelyssä sitten kannattaa katsella ja miten tapahtumaan on hyvä valmistautua? Lue tästä parhaat vinkit, joilla teet koko viikonlopun kestävästä tapahtumasta nautinnollisen.

Tapahtuma on kolmipäiväinen, joten voit suunnitella etukäteen minä päivänä menet tapahtumaan paikan päälle. Yhdessä päivässä ehtii katsella kaikki autot ja osastot läpi, mutta jos olet oheisohjelman perässä, niin se vaihtelee eri päivien välillä. Tapahtumaan myydään koko viikonlopunkin sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja, mutta kannattaa miettiä tarkkaan, millaisen lipun juuri itse tarvitsee. Mikäli aiot mennä vain yhtenä päivänä, kannattaa ostaa yhden päivän lippu. Tapahtumaa varten kannattaa laittaa päälle mukavat ja rennot vaatteet. Liikkeellä ollaan yleensä koko päivän, joten mikään ei ole tuskaisempaa kuin kuljeskella ympäriinsä hiertävissä ja epämukavissa vaatteissa. Laita siis vaatteet, joissa viihdyt; esimerkiksi t-paita ja rennot farkut tai collegehousut. Ota mukaasi myös jokin paksumpi paita, esimerkiksi huppari, jonka voit heittää päällesi jos kylmä yllättää. Kenkävalinta tulee olemaan melkeimpä tärkein valintasi tapahtumaa silmällä pitäen. Jos laitat jalkaasi huonot ja hiertävät kengät, niin voit olla varma, että tapahtumasta jää huonot muistot. Myöskään kokonaan uusia paketista vedettyjä kenkiä ei kannata laittaa jalkaan, koska ne eivät vielä ole välttämättä muotoutuneet jalkojesi mukaan. Valitse tapahtumaan siis esimerkiksi hyvät lenkkarit, joilla pystyt kävelemään koko päivän ilman, että jalkasi ovat rakoilla. Mikäli olet liikkellä lasten kanssa, niin pue heillekin jotkin rennot vaatteet, joissa tiedät heidän viihtyvän. Jos vaatekaappi ammottaa tyhjyyttään, niin voit vaikka tilata lastenvaatteet netistä, jotta varmistat hyvän tapahtumakokemuksen.

Kohteeseen kannattaa saapua joukkoliikenteellä, esimerkiksi bussilla tai raitoivaunulla. Parkkipaikkoja on yleensä alueella rajoitetusti, joten saavu siis paikalle muuten kuin omalla autolla. Kun olet päässyt sisään tapahtumaan, katso mistä löytyy alueen kartta. Kulkemista helpottaa huomattavasti, jos uhraat muutaman minuutin karttaan tutustumiseen. Näin voit katsoa mitä kautta kannattaa kulkea ja missä ovat kaikki ne osastot, jotka haluat ehdottomasti nähdä.

Aluetta on yleensä jaettu erilaisiin osastoihin. Löytyy vanhemmat amerikkalaiset muskeliautot, sitten on uudempia jenkkikaaroja. Löytyy myös uudempia urheiluautoja, esimerkiksi Ferraria ja Porschea. Yleensä tapahtumasta löytyy myös tuning-osasto, josta saattaa löytyä hyvinkin tavallisia autoja, joita on kustomoitu erittäin hartaasti. Saatat esimerkiksi törmätä ihan tavalliseen Opel Astraan, joka on rakennettu oikein hienoksi ja näyttäväksi ja johon on voitu tuhrata satoja työtunteja. Yleensä tuning-autoissa on laitettu auton moottoritila kokonaan uusiksi, ehkä autoon on lisätty jopa ilokaasua. Lisäksi sisustus on yleensä myös uusittu kokonaan, ja jokin hieno teema erottuu katsojalle. Tapahtumasta löytyy myös yleensä autohifille pyhitetty osasto, jossa voit käydä kuuntelemassa basson jytkettä.